الارز بالجمبرى
المقادير:
كوبا ارز-كوبا بصل مفروم-نصف كوب كسبرة خضراء مفرومة-ملعقتا ثوم مفرى كمون- فلفل-ملح-قرفة-كوبا جمبرىمقشر-كوب طماطم-خل-ليمون-زيت
الطريقة:
1-يغسل الارز وينقع فى الماء وعصيرالليمون حوالى ساعة
2-يغسل الجمبرى جيدا بالملح والفلفل ويشطف ويتبل بالتوابل والخل والليمون
3-يرفع على النار مع قليل من الزيت ويترك حتى ينضج
4-يشوح نصف البصل والثوم فى الزيت ويضاف الخل واليمون والطماطم
5-بعد ان يسبك يضاف الجمبرى ويقلب وتضاف التوابل وتترك على النار خمس دقائق
6-ييشوح باقى البصل والثوم حتى يصفر لونه ثم تضاف الكسبرة الخضراء والتوابل وتقلب
7-يضاف كوبا ماء وتترك لتغلى ثم يضاف الارز وبعد ان يتشرب تهدا النار حتى ينضج
8-يضاف الارز الى الجمبرى بالصلصة ويقلب ويوضع فى طبق فرن ويغطى ويطخل الفرن حوالى ربع ساعة ويقدم مع السلطة وبالهنا