صينية البطاطس المحشيه
المقادير:
2 كيلو بطاطس حجم صغير .
نص كيلو لحم مفروم.
نص كيلو بصل.
2 كوب عصير طماطم.
نصف حبة جوز الطيب مبشوره ناعم.
ملح وفلفل.
نص كوب زيت ذره.
الطريقه:
تقشر البطاطس وتفرغ محتوياتها من ثقب صغير بقدر الإمكان.
يعمل العصاج بوضع البصل مخرط رفيع على نصف الزيت + اللحم المفروم على النار.
مع التقليب المستمر وإضافة الملح والفلفل وجوزة الطيب.
بعد أن يستوي العصاج بالبصل حوالي 15 دقيقه.
يستعمل في حشو حبات البطاطس.
يفرد في قاع الصينية ناتج حفر البطاطس ثم ترص الحبات المحشيه مائلة.
يحضر عصير الطماطم ويضاف له باقي الزيت وقليل من الملح والفلفل ويخلط جيدا.
يصب العصير على وجه الصينية.
تغطى الصينية بالألمونيوم فويل وتدخل فرن حار حوالي نص ساعة.
يكشف الفويل وتترك الصينية في الفرن حوالي 10 دقايق لتحمير الوجه.
صحة وعـــــافية...يا رب