ورده البستان
كبير حراس الاساطير
الجنس : تمام 649 11 1746 39 [table style="WIDTH: 191px; HEIGHT: 107px" border=1][tr][td][/td][/tr][/table]
| موضوع: صينية الرقاق بالبشاميل الثلاثاء 24 نوفمبر 2009, 4:08 pm | |
| المقادير:
• نصف كيلو رقاق.
بصلة مقطعة قطع صغيرة.
• نص كيلو لحمة مفرومة.
• نص كوب كبير زبدة.
• نص كوب كبير دقيق.
• 4 كوبيات لبن.
• ملح و فلفل.
• 2بيضة.
• كوب كبير شوربة لحمة.
الطريقة:
1- هنعصج اللحمة المفرومة عن طريق إننا نقطع بصلة كبيرة إلى
قطع صغيرة بعد كده نضيف ليها الملح والفلفل الأسود واللحمة
ونحطهم على النار ونضيف ليهم معلقة زبدة ونسيبهم على النار مع
التقليب المتسمر وبعد نص ساعة نضيف ليها كوباية مية ونسيبها
على النار لغاية ما اللحمة تشرب المية وتستوي.
2- بعد كده هنجهز البشاميل عن طريق إننا نسخن الزبدة ونضيف
ليها الدقيق مع التقليب لغاية ما لون الدقيق يبقى ذهبي بعد كده
نضيف ليه اللبن تدريجيا مع التقيب المستمر لغاية ما يبقى قوامه
سميك بعد كده نضيف ليه الملح والفلفل الأسود بعد كده نشيله من
على النار وبعد ما يبرد نجيب بيضة ونحطها في طبق ونضربها
بالمضرب مع الملح والفلفل وبعد كده نضيفها إلى البشاميل ونقلبهم
مع بعض.
3- هنجيب الرقاق ونبلّه بالشوربة السخنة "ممكن إننا نستبدل
الشوربة بالمية" علشان يكون خفيف.
4- هنجيب صينية فرن وندهنها بالزبدة ونرص فيها نص كمية
الرقاق الموجود عندنا ونضيف ليها اللحمة وبعد كده نص كمية
البشاميل وبعد كده نرص باقي كمية الرقاق الموجودة، بعد كده
نغطي وش الصينية بباقي كمية البشاميل الموجود عندنا.
5- هندخل الصينية في فرن متوسط الحرارة لمدة نص ساعة أو
لغاية ما وشها يحمر بعد كده نخرجها من الفرن ونقطعها. | |
|
ملكة الاحزان
الجنس : سبحان الله [table cellSpacing=4]
[tr]
[td style="BORDER-RIGHT: #ea8610 2px dotted; BORDER-TOP: #ea8610 2px dotted; BORDER-LEFT: #ea8610 2px dotted; WIDTH: 150px; BORDER-BOTTOM: #ea8610 2px dotted; HEIGHT: 250px"]
[/td][/tr][/table]
قمة الحب ان تعشق من ليس لك
2593 15 6238 40 العزف ومدمنة نت [table style="WIDTH: 191px; HEIGHT: 107px" border=1][tr][td][/td][/tr][/table]
| موضوع: رد: صينية الرقاق بالبشاميل السبت 02 يناير 2010, 12:57 pm | |
| | |
|